Мета і завдання: прилучати школярів до джерел національної історії та культури, сприяти патріотичному вихованню молоді у відповідності до історичних традицій українського війська, осмислення учнями себе як частки великого українського народу, пробудження національної самосвідомості, покращення фізичного виховання учнів, зміцнення здоров’я молоді, сприяння підготовці юнаків до служби в Збройних силах України.

Місце та час проведення. Спортивне свято проводиться „____” ____________ 200__ р. у спортивному залі _______________________ школи о ____ год. Приїзд команд та проходження мандатної комісії о ____ год.

Керівництво спортивним святом. Загальне керівництво очолює відділ освіти районної державної адміністрації, відділ з питань фізичної культури і спорту районної державної адміністрації, Палац позашкільної роботи з учнівською молоддю, Спортивно-технічний клуб, суддівська колегія.

Учасники змагань. До участі у районному спортивному святі допускаються учні 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. У день проведення змагань представники подають до суддівської колегії заявку відповідної форми, завірену директором школи та лікарем. Склад команди ? 11 юнаків і представник команди з числа педагогічних працівників загальноосвітнього навчального закладу.

Програма змагань (конкурси):

  1. 1.„У кого найсильніша рука?”
  2. 2.Кульова стрільба (з малокаліберної гвинтівки МГ-1).
  3. 3.„Чи вміють козаки мовчати?”
  4. 4.Підтягування на перекладині.
  5. 5.Конкурс на винахідливість.
  6. 6.„Хто найсильніший духом?”
  7. 7.„Чи вміють козаки співати?”
  8. 8.Піднімання гирі (вага ? 16 кг.).
  9. 9.Піднімання по канату на руках (на швидкість).
  10. 10.Чарівні слова.
  11. 11.Згинання і розгинання рук в упорі на брусах.

Фінансове забезпечення конкурсу. Організація конкурсу та проведення змагань (оплата праці суддів, медичне обслуговування) здійснюється за рахунок відділу освіти райдержадміністрації. Проїзд та харчування учасників змагань ? за рахунок відряджуючої сторони.

Підведення підсумків та нагородження переможців. Командна першість визначається сумою зайнятих місць у кожному конкурсі. Команди-переможці нагороджуються грамотами та кубками відділу освіти та відділу з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації. Особиста першість визначається в кожному виді змагань (конкурсі), учні-призери нагороджуються грамотами та цінними подарунками відділу освіти та відділу з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації.