Мета: навчити дітей покрокова створювати презентацію за темою; удосконалювати знання дітей про правила дорожнього руху, поведінці на дорозі. повторювати вміння малювати квадрат і трикутник за допомогою лінійки, та коло за допомогою транспортира або трафарету, розмальовувати та малювати дорожні знаки за допомогою олівців. Закріплювати комплекс ЗРВ, вміння бігати тримаючись за руки, повзати по лаві коли лава знаходиться між ніг, ходити по лаві приставним кроком назустріч одне одному з обох боків лави та розійтися на ній, кидати м’яч одне одному від грудей та із-за голови, передавати предмети із заду на перед,  виконувати танцювальні рухи під музику. Розвивати спритність, пам'ять, уважність, синхронність, згуртованість, колективізм, логіку, силу, уважність, увагу, цілеспрямованість. Виховувати навички безпечної поведінки на дорозі, товариськість, дружність, бажання займатися фізкультурою, піклуватися про своє здоров’я і життя, позитивний настрій від уроку.

Хід уроку

Ми з вами щодня перебуваємо в ролі учасника дорожнього руху. Переходимо дорогу – ми пішоходи, рухаємося міським транспортом – пасажири, а якщо маємо власний транспорт, то час від часу стаємо водіями (або ваші батьки).  Для виконання цих ролей ми повинні знати правила дорожнього руху, та засоби його регулювання. (Презентація)

Ви на попередньому уроці, учили дорожні знаки, а сьогодні ми спробуємо їх згадати, також створювати презентацію з використанням картинок  дорожніх знаків які ви скачали з Інтернет ресурсу.

Кожен з вас сідає за свій комп’ютер, відкриває на робочому столі свою папку створюємо презентацію, відкриваємо її, на першому слайді пишемо слова Дорожні знаки, наступні слайди – вставляємо картинку та поряд підписуємо її. Якщо щось не зрозуміло запитайте, я відповім. (Діти створюють презентацію)

Гарно впоралися, а зарази ми з вами помандруємо по країні Дорожніх знаків.  Піднімемося із стільчиків, та мандруємо. (Діти виходять з комп'ютерного класу, підходять до сходинок  біля них стоїть дорожній знак,діти називають його, спускаються на другий поверх ідуть по коридору, по дорозі називають дорожні знаки заходять до спортивної зали).

Ми зупинилися з вами на станції Дорога. Давайте по ній пройдемо. (Діти маршем крокують по залу, на носочках, на пяточках, як качечка, як конячки, боковий галоп, біг у середньому темпі, марш по колу, перешиковування. Комплекс ЗРВ )

Ми з вами пограємося з м’ячиком на майданчику (кидати м’яч одне одному від грудей та із-за голови).

А зараз ми побіжимо на зупинку (бігати тримаючись за руки). Ми заходимо до автобусу (ходити по лаві приставним кроком назустріч одне одному з обох боків лави та розійтися на ній). Платимо за проїзд (передавати предмети із заду на перед). Ми виходимо на зупинці (повзати по лаві коли лава знаходиться між ніг).

Ми попрощаємося з станцією Дорога. (Танок Колеса автобуса крутяться)

Ми йдемо далі (діти виходять із зали та крокують до класу, по дорозі називаючи дорожні знаки).

Ми прийшли до класу, сідайте за парти. Перед вами знаходяться предмети назвіть їх, (діти називають) як ви гадаєте що ми будемо робити (малювати).

Ми будемо малювати дорожні знаки, які ми запам’ятали. А які знаки ми бачили по дорозі? (Діти називають) А тепер кожен з вас намалюйте один з них. (діти малюють).

Після того як діти завершили малювання, вони вивішуються на дошку.

Транспорт - наш вірний друг! Але, забуваючи про власну безпеку, нехтуючи правилами дорожнього руху, люди можуть стати жертвою своєї необдуманої поведінки. Адже транспорт може бути не тільки корисним, а й небезпечним, якщо не знаєш правил дорожнього руху.