Незвичайна подорож

Вчитель. Зараз до вашої уваги буде представлений фрагмент тексту. Вам необхідно уважно його вислухати і відповісти на питання по закінченню фрагмента.
(Виходить учень)
Учень. Подув сильний вітер, здійнялася пилюка, вивіски розкручувались і скреготали, капелюхи злітали з голів перехожих і котилися під колеса екіпажів, що проїжджали поруч. В одному місці через вітер виникло щось неймовірне: продавець із зв’язкою із 20 повітряних кульок був піднятий кульками в повітря...
(Виходить продавець з кульками на палиці)
Продавець. Караул! Це неподобство! Я не хочу літати! Я просто не вмію літати!
Учень. Все було марно. Вітер збільшувався. Кульки підіймалися все вище і вище. Вітер гнав їх за місто, в бік палацу Трьох товстунів. Наближалася рокова хвилина: продавець прямував до розкритих вікон палацу. Він влетів у вікно і з усієї сили сів у щось м’яке і тепле.
Продавець. (Зображає, що сів у великий пиріг). Тепер я розумію все. Це кондитерська, а я сиджу у пирозі.
Учень. “Пиріг пропав”, - заволав менший кондитер. “Дрібниці”, - сказав старший кондитер, - “Кольорові кульки і вираз обличчя літуна стануть найкращою прикрасою святкового пирога”. Три кондитера і десять кухарів обліпили продавця зі всіх сторін кремом. Голова залишилася назовні. Решта було покрито кремом, що мав неймовірний рожевий відтінок. Шестеро слуг в голубих лівреях підняли велике блюдо і понесли до зали.
(Слуги забирають продавця кульок, що сидить на дерев’яному піддоні, а вчитель виносить великий аркуш паперу, на якому написано умову задачі, складеної за вказаною композицією).
Учитель. І так, вам необхідно відповісти з якого твору цей уривок, які фізичні явища і процеси тут відбуваються, а також дослідити чи могли ті 20 кульок, які були у продавця підняти його, якщо вважати, що він має масу 50 кг, а об’єм кожної кульки 0,07 м3? Густина повітря 1,29 кг/м3, водню 0,09 кг/м3. Хто розв’яже задачу і відповість на питання найпершим, отримає найвищу оцінку.
Розв’язок: загальний об’єм кульок 0,07 м3 ?20=1,4 м3
1 м3 повітря важить 13 Н, а один м3 водню 0,9 Н, отже підіймальна сила 1 м3 водню дорівнює  13 Н – 0,9 Н  = 12,1 Н.   Підіймальна    сила    всіх   кульок  12,1 Н ? 1,4 м3 =17 Н.
Висновок: кульки не могли підняти продавця, вага якого приблизно 500 Н.