Ведуча: Добрий вечір, дорогі друзі! Я Віка. Сьогодні разом із Максом ми будемо з вами впродовж найближчого часу.

Ведучий: Вітаємо всіх закоханих!

Ведуча: Саме так. Поспівчуваємо тим незакоханим, які залишилися вдома, бо сьогодні наш девіз такий: Аплодуй, танцюй, співай, лише не стій!!!

Ведучий: І ми з вами маємо чудову нагоду помандрувати країною Любові, поблукати вулицями великого щастя.

Ведуча: Адже зовсім скоро - свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. Ізавдячуючи якому продовжується життя на землі.

Ведучий: Кохання - це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. І ось таке свято є , є такий день. Він відзначається з особливою серйозністю майже по всьому світу 14 лютого.

Ведуча: А свято називається - Днем святого Валентина. Чому саме Валентина запитаєте ви? Вважають, що саме цей святий опікується закоханими.

Ведучий: 3 приводу цього є багато версій. За однією з них ми дізнаємося, що в 3 ст. до н. е. римський імператор заборонив одружуватись молодим людям. Він вважав, що одруження робить мужчин поганими солдатами. Молодий єпископ Валентин порушив наказ імператора і одружував молоді пари таємно. За це його кинули до в'язниці.

Ведуча: Там Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Перед стратою своїй закоханій він надіслав листівку-зізнання в коханні з підписом "Від Валентина".

Ведучий: Відтоді, в день Валентина закохані коханим надсилають анонімні листи-зізнання і називаються вони "валентинками". Окрім валентинок в цей день закохані дарують ще й подарунки.

Ведуча: Якщо ви вирішили обмінятися подарунками з «сердечною» символікою, знайте, що італійці вважають найкращим сувеніром цукерки або льодяники в коробочці-серці, але можна подарувати янголятко з луком, брелок, кулон або сумочку з сердечком. А ще сувеніри можна вигадати самому, як це зробили діти, які займаються у нас в Центрі творчості на гуртках. Зверніть будь ласка особливу увагу на ці чудові Валентинки, які є прикрасою нашого свята:

Найкращою визнана Валентина від гуртка ________________

  • -                                             гурток «Рушничок»
  • -                                             г-к «Бісеринка»
  • -                                             г-к «Крою та шиття»
  • -                                             г-к «Ліплення з глини»

(нагородження гурткам за кращу валентинку)

Ведучий: Отже, у нас сьогодні з вами свято кохання і перед тим, як запросити на сцену наших учасників дозвольте представити вам маленьких зірочок, які і розпочнуть сьогоднішнє свято.

Ведуча: Тож, зустрічайте бурхливими оплесками чарівних леді: Анастасія Іванченко та Анастасія Сергієнко!

П. «Раз ладошка»

Ведучий: Сьогодні на вечорі ми власними очима побачимо, що кохання з першого погляду насправді існує. Представлені нами згодом незнайомі досить дівчата і хлопці, познайомившись і відповівши на декілька запитань, виберуть собі пару. А ви, дорогі друзі, своїми оплесками та змаганнями в конкурсах допоможете визначити, хто ж стане ідеальною парою.

Запрошуємо учасників зайняти місця біля сцени, після того як кожного представлять.

Ведуча: Отже, наші учасники! 

Святослав. Любить гармонійне поєднання розуму й краси. Відвідує радіо та фото гурток центру творчості.  Слухає реп. Цінує чесність та ввічливість. В майбутньому планує стати президентом.

Ярослав  Любить спілкуватися з друзями та смачно поїсти. У вільний час _відвідує фотогурток. В майбутньому планує стати адвокатом.

Денис. Поважає чесність та вірність у будь-яких стосунках. Надійний друг та помічник. Займається вокалом в студії «Тріумф». Улюблена їжа – спагеті, піцца, сало.  В вільний час грає у футбол. В майбутньому планує стати перекладачем.

Ведучий: А тепер запросимо наших учасниць.

Юлія. Має багато друзів, яким завжди рада прийти на допомогу. Любить сучасну музику та спілкування з людьми. В людських відносинах цінує доброту, щиросердечність, ввічливість. Займається на гуртках психології, англійської мови, математики, хореографії. Улюблене заняття -танці. В майбутньому мріє бути хореографом.

Аня. Весела, з почуттям гумору, дружелюбна, компанійська. Має багато друзів, тому що любить спілкуватися. Також добра, романтична, симпатична. Улюблена їжа: піцца, крабовий салат, голубці. У вільний час співає, танцює, грає на фортепіано, малює. В людях цінує правдивість, доброту, наполегливість, працьовитість. Бере приклад з Тіни Кароль і Ані Лорак. Мріє бути співачкою.

Оксана. Любить слухати сучасну музику, танцювати, спілкуватися з цікавими людьми. Найбільше в стосунках з людьми цінує відвертість. А також вона вміє дуже смачно готувати.

Ведуча: День св. Валентина – давнє свято зі своїми традиціями. Одне з головних правил – робити коханим подарунки – так звані «валентинки», вони обов’язково повинні мати форму серця. Разом з подарунками ви зізнаєтесь в коханні. До речі, в середньовіччі існував звичай: найдовшим буде кохання, якщо зізнатися в своїх почуттях саме в Валентинів день.

Ведучий: А я хочу наголосити, що сьогодні в нашому залі буде працювати пошта. І кожен присутній зможе написати будь кому листівку, підписавши на звороті номер якому вона адресована. І передати дівчаткам «поштаркам», які відразу віднесуть адресату.

Ведуча: Але є одна умова цього листування: нецензурні, образливі слова писати не можна!!! Хто все ж таки буде таке робити, ми відразу з вами попрощаємось. Тож  давайте про приємне …

Ведучий: Я знаю, маленьких дівчаток, які незважаючи на свій вік, також мріють про кохання. Але в них є всього три бажання про які вони навіть співають. Бурхливі оплески для Софійки Осипенко, Наталочки Бабенко та Яночки Шихненко! Зустрічайте!

2. П. «Три желания»

Ведуча: День святого Валентина – це  свято, що підтримує кохання. Юнаки відсилали дівчині, яка їм подобалась, листівки. Традиція обмінюватися «валентинками» продовжується і до сьогодні. (Питання до хлопців), А як ви думаєте, хто повинен першим освідчитись в коханні? (відповідь хлопців)

Ведучий: В Танзанії, якщо дівчина хоче привернути увагу хлопця вона краде його сандалі. А у вас, дівчата, який спосіб натякнути хлопцеві, що він вам сподобався?(Відповідь дівчат)

Ведучий: (до дівчат) Дівчата, уявіть собі, що Ви і Ваш друг збираєтесь на вечірку. Він каже, що там буде його колишня дівчина. Що ви зробите? ---

Ведуча: (до хлопців) Якщо раптом після одруження вам з дружиною не пощастить знайти роботу, а батьки не в змозі вам допомогти. Як ви поступите в цьому випадку? Як зароблятимете на прожиття? ---

Ведучий: (до дівчат)Уявіть собі, що ви отримали дві "валентинки". Одна, ви знаєте точно, що від вашого друга. Але ви не знаєте від кого інша. Послання від незнайомця дуже романтичне. Чи розкажете ви своєму другові про це? ----

Ведуча: (Питання до всіх хлопців) яким ви уявляєте свій ідеал-дівчину? --- 

Ведучий: (до дівчат)Дівчата, чи подобається вам готувати і яку страву найбільше? ---

Ведуча: Нехай наші учасники відпочинуть, а ми послухаємо яке воно, це шкільне кохання. Для вас у виконанні Катерини Кондратенко звучить пісня «Шарики»

3. П. «Шарики»

Ведучий: День святого Валентина в кожній країні святкують по-різному. Наприклад в Італії 14 лютого закохана жінка має право освідчитися в коханні чоловікові. Якщо він не поділяє її палких почуттів, то повинен подарувати їй… нову сукню.

Ведуча: Француженки у ніч перед 14 лютого пришивають до подушки з чотирьох кінців  лаврові листочки. Тоді, стверджують вони, уві сні можна побачити нареченого.

Ведучий: Найцікавіше святкують День св. Валентина в Японії. Цього дня

на головній площі Токіо проходить «найгучніше зізнання в коханні». Юнаки та дівчата по черзі горлають що є сили всілякі зізнання в кохані. Хто гучніше прокричить про своє кохання, отримує спеціального приза.

Ведуча: тому, я запрошую на це місце сміливців із залу, які найгучніше прокричать: «Я кохаю тебе», і отримають приз.

4. К-с «Найгучніше зізнання в коханні!»

Ведучий: А ми продовжуємо розважальну програму «Кохання з першого погляду». І знову запитання до учасників. Запитання дівчатам:

1. Уяви собі, що ти сидиш вдома, а він - на роботі. Тобі захотілось зробити йому щось приємне, що б ти зробила? ---

2. Уяви ситуацію: Ти відчуваєш, що у твого друга будуть незабаром великі неприємності. Як ти діятимеш:

 а)Перестанеш з ним зустрічатись,

щоб самій не постраждати;

б) відверто поговориш з ним;

в) дружитимеш як і раніше.

Ведуча: Запитання до хлопців:

1. Ти знаєш багато смішних історій про свою подругу, твій варіант відповіді

а) Розповіси будь-якому зустрічному;

б) повідаєш лише декому, не називаючи імені,

в) залишиш у таємниці.

2. Твоя подруга чесно позичає, але ніколи не повертає річ яку взяла. Зараз вона просить покористуватись відеокамерою. Яка буде твоя реакція і чому?

а) даси без роздумів;

б) скажеш , що у тебе її немає;

в) відмовишся дати, пояснивши причину.

Ведуча: Я думаю, наші учасники вже трохи познайомились. Чи будуть у вас питання один до одного? (питання-відповіді) Тому переходимо до вибору. Нагадую наших учасниць: Юлія, Анна, Оксана наших учасників : Святослав, Олександр, Денис. Ви записуєте їм’я свого обранця чи обранки на сердечку.

Ведучий: А поки наші учасники будуть визначатися у своєму виборі, пропонуємо вам послухати пісню про гарну й роботящу дівчинку Оленку. У виконанні Кароліни Заболотної.

5. П. «Оленка»

Ведучий: Зараз ми дізнаємося скільки пар в нас сьогодні співпало . Спочатку ми дізнаємося кого вибрав Святослав. А Святослав вибрав . . .Чому?

Ведуча: А кого ж вибрала __________ ?! У нас уже е одна пара. Зараз ми дізнаємось, кого вибрала Аня?

Ведучий: Можливо, у нас буде друга пара.

ІІ частина

І варіант: (якщо співпало декілька пар все йде по сценарію)

ІІ варіант: Якщо лише одна, тоді їм приз, а конкурси проводяться з глядачами

Ведуча: А наша розважальна програма продовжується.

==============***=========***================

Отже, у нас співпало , . . пари, ї ми розпочинаємо другу частину нашого свята, де і оберемо ідеальну пару.

============***==============**===================

ІІ вар.:

Ведуча: Полюбити і бути коханим мало. Свого часу, наприклад, часто тримали дівчат у заперті. Вони нікого не бачили, окрім рідних. Як в таких умовах домовитися про зустріч з коханим? Пояснити, що любиш? Закохані закликали на допомогу кмітливість, використовували таємні мови: мова квітів, секретні шрифти, мова жестів. Я пропоную (парам) (3-м бажаючим хлопцям) поговорити з нами без єдиного слова і звуку.
Ведучий: Учасникам гри роздаються картки, на яких написані рядочки з відомих пісень. Завдання гравців – без слів, використовуючи лише міміку і жести, донести до глядачів сенс написаного, а глядачі повинні вгадати кожне слово. Гравці, чия «таємна мова» точніше за інших передала сенс фрази, той якому дістанеться найбільше оплесків, стане переможцем і заробить сердечко. Та пара, котра одержить найбільше сердечок і стане ідеальною.

6. К-с «Пантоміма»

Ведучий: А зараз наші дівчата потренуються трішки в поцілунках, але не лякайтесь. Оголошуємо конкурс "Солодкі поцілунки". Завдання полягає ось в чому, поки звучить музика, треба нафарбувати губи та залишити якнайбільше поцілунків на повітряній кульці. В кого буде більше, той і переможець.

7. К-с «Поцілунки»

Ведуча: Дівчата так люблять красиві слова, їм потрібна постійна святість дива, хай новенького, але здійснюваного неодмінно заради них. Адже жінка любить несподіванки. Ця істина давно відома. Тому ми оголошуємо наступний конкурс: хлопці ви повинні зробити ЩОСЬ таке, щоб здивувати всіх заради коханої дівчини. Наприклад: заспівати або заграти серенаду, розказати вірш, постояти на голові, тобто будь що, що у вас виходить найкраще!

Ведучий: Але перед цим сказати наприклад: «Аня(ім’я дівчини)це для тебе!»

8. К-с «Це для тебе»

Ведуча: Для переможця звучить музичне привітання від Катерини Пономаренко.

9. П. «Кораблик»

Ведучий: Я сподіваюсь, що наші глядачі уже мають свої симпатії і визначились за яку пару вони вболівають. Отож, переможці слідуючого конкурсу можуть здобути «сердечко» своїй парі. Конкурс з глядачами.

Ведуча: Я запрошую 5 сміливців(обрали). В кожній кульці лежить вислів про кохання. По команді ви повинні надути шар до тих пір, поки він не лопне. Звідти випадуть листочки з надписом, їх потрібно правильно скласти і швидко прочитати. Хто буде 1, той отримає бал для улюбленої пари.

10. К-с «Кулька з повідомленням»

Ведучий:  нашим дівчатам ми пропонуємо потренуватись у сварці. Ваше завдання буде якнайвиразніше, найшвидше і найбільше разів проговорити скоромовку. Глядачів просимо допомогти у лічбі:

1)      У голубки-горлички туркотливе горлечко. Горличка туркоче,

 горличка воркоче;

2) Пололи поле, поливали, на перепелів полювали;

     3) Місила тісто Марта в намисті, і намистинки попали в тісто.

11. К-с «Сварка»

Ведучий: Нарешті для наших пар - останній конкурс. Зараз вони відправляться в кругосвітню подорож і в різних країнах будуть демонструвати свої хореографічні здібності. А глядачі оплесками обиратимуть найкращих танцюристів.

12. К-с «Кругосвітня подорож»

Ведуча: На жаль, програма наших конкурсів вичерпалась. Залишається лише визначити, хто став ідеальною парою вечора.

Для вас у виконанні Ольги Демидюк, Анни Салівон, Анни Качан та Ольги Орєшкової звучить пісня «Нон-стоп».

13. П. «Нон-стоп»

Ведучий: У відомого рок-музиканта Віктора Цоя є хороші слова: «Кохання варте того, щоб чекати, життя варте, щоб жити». І я хочу, щоб ваше кохання було великим, прекрасним, радісним. Чекайте своє кохання, і воно обов’язково прийде до ваших сердець.

Ведуча: На закінчення я хочу прочитати вам лист святого апостола Павла до коринтян. Яка ж все таки ця справжня любов:

«Любов довготерпелива, любов лагідна, любов не заздрить, любов не задається, не горда, не поводиться нечемно.., а тішиться правдою, усе покриває, всьому вірить, завжди надіється, все терпить».

Наше свято кохання завершилось. Спасибі всім учасникам і глядачам.

Ведучий: 3 святом вас, з днем святого Валентина!