студенти високого рівня спортивної кваліфікації

З метою створення сприятливих умов студентам високого рівня спортивної кваліфікації для поєднання їхнього навчання у вищому навчальному закладі з одночасною підготовкою та участю в Олімпійських іграх, міжнародних чемпіонатах та змаганнях Міністерством освіти і науки видано наказ від 08.01.2014 р. № 5 «Про особливості навчання студентів високого рівня спортивної кваліфікації», який зареєстровано Міністерством юстиції України 24 січня за № 153/24930.

Тепер у студентів високої спортивної кваліфікації з'являється можливість більш якісно готуватись до міжнародних спортивних змагань, де вони представляють нашу державу. Водночас, студенти-спортсмени також не втрачають можливість отримувати якісну вищу освіту, успішно поєднуючи навчання зі спортивними досягненнями.

Як свідчить іноземний досвід, створення таких особливих умов навчання у вищих навчальних закладах студентів з високими спортивними досягненнями, є прогресивним кроком, оскільки така практика досить успішно реалізується в низці країн Західної Європи, Південної та Північної Америки.

Джерело:http://www.mon.gov.ua/ua/news/28563-schodo-osoblivostey-navchannya-studentiv-visokogo-rivnya-sportivnoyi-kvalifikatsiyi