Правильний підхід у написанні рефератуВступ

Мабуть, більшості не подобається оформлювати курсові, реферати, дипломні роботи. Це і зрозуміло, години стомлюючої одноманітної роботи і в підсумку головний біль. Але є пара порад здатних полегшити вашу працю і в деяких випадках врятувати від ранньої сивини.

Структурованість

Багато студентів поєднують всю роботу в один файл разом з титульним аркушем. Іноді простіше все розкласти по поличках, титульний лист в один документ, вступ в інший, кожен розділ окремо тощо.

По-перше, так легше орієнтуватися. По-друге, простіше знайти потрібний матеріал, не перегортаючи половину тексту в пошуках потрібного розділу, та й роздруковувати простіше.

Береженого...

Ніколи. Запам'ятайте! Ніколи не зберігайте свої реферати, курсові, дипломи тільки на змінному носії. Завжди майте декілька копій вашої роботи на комп'ютері, флешці і можна навіть на диск записати. Коли у вас відмовить флешка або жорсткий диск на комп'ютері/ноутбуці, а це за вселенським законом підлості трапляється саме в останній день, ви просто скопіюєте його на інший носій.

Гарячі клавіші

Використовуйте їх, якщо знаєте, а якщо не знаєте, то знайдіть і вивчіть. Використання сполучень клавіш значно прискорить вашу роботу. Вставити (Ctrl+V), копіювати (Ctrl+C), вирізати (Ctrl+X) - це найбільш часто використовувані команди, які набагато швидше виконати на клавіатурі, ніж за допомогою мишки. І таких команд ще багато.

Черговість

Пам'ятайте, спочатку вичитування і виправлення орфографічних і пунктуаційних помилок. Після оформлюєте текст, дотримуючись інтервалів, а вже потім вставляйте рамки, якщо такі потрібні. Інакше вам доведеться по кілька разів переробляти всі рамки, які постійно з'їжджають або зовсім зникають від внесених у текст змін.

Форма

Не плутайте розмовну мову з літературною. При цьому не варто до неможливості ускладнювати конструкції речень. Будьте простіше. Не перестарайтеся з об'ємом вашої роботи. Якщо текст буде більше - це не означає, що буде краще. Обсяг не повинен перевищувати прийняту, у вашому навчальному закладі, кількість сторінок для цього виду роботи.

Використовуйте друковані джерела і не довіряйте інтернету. Не лінуйтеся ходити по бібліотеках, саме там знаходяться потрібні вам книги. Складайте заздалегідь список використаних вами книг (автори, назва, видавець, кількість сторінок, рік видання), робіть виписки матеріалу, який можливо будите використовувати в своїй роботі.

Головне

Не тягніть з написанням реферату / дипломної роботи чи курсової до останнього. Краще щодня робити трохи, ніж усе відразу в останні дні. Тільки тоді ваш текст буде гарним, і містити найменше помилок.

Джерело:http://www.osvita.org.ua/articles/1866.html