Англійська по SkypeЧерез те, що вивчення англійської по Skype до цього часу залишається новинкою в галузі викладання іноземних мов і не всі випробували такий спосіб навчання, на форумах в інтернеті та в стінах мовних шкіл нерідко ведуться суперечки, наскільки ефективні такі заняття, які у них переваги і недоліки.

Але те, що без англійської по Skype загальна картина сучасних мовних методик буде неповною, стало залізним фактом. Якби це було незручно для учнів, навряд чи б такий спосіб накопичення і вдосконалення знань отримав би таке широке поширення.

Переваги вивчення англійської по Skype

Найголовнішим аргументом на користь вивчення англійської онлайн за допомогою спілкування з викладачем в Skype є економія часу, причому не на тривалості занять. Йдеться про довгі переїзди з точки А, де живе учень, до точки Б, де працює викладач. Нерідко ці координати перебувають в абсолютно різних площинах, а Skype допомагає їх об'єднати.

Тому вивчення англійської онлайн по Skype стало справжнім порятунком для жителів великих міст, де потрібно чимало часу на проїзд до місця навчання. У невеликих населених пунктах інша проблема: брак талановитих і досвідчених викладачів, які стежать за новими методиками вивчення мови і вміють застосовувати на практиці сучасні технології. До того ж Skype розширює межі і дозволяє займатися з педагогами з інших країн, в тому числі і з тими, хто є носієм мови.

Заняття англійською online дають можливість максимально ефективно планувати свій графік занять, не приносячи у жертву інші важливі справи. Це особливо актуально у тих випадках, коли вам необхідний інтенсивний курс вивчення мови, наприклад, більше 3 разів на тиждень. Урок по Skype можна провести і в неділю вранці, адже при цьому не потрібно витрачати час на дорогу. Проте можна цікаво і з користю почати свій вихідний день.

Ще один незаперечний плюс вивчення англійської по Skype - це можливість вільно пересуватися без відриву від навчального процесу. Де б ви не були, вам достатньо мати при собі ноутбук, смартфон або планшет і хороше з'єднання з інтернетом, щоб повноцінне заняття з викладачем відбулося. Якщо для студентів і домогосподарок ця проблема стоїть не так гостро, то бізнесмени, які прагнуть до досконалості та відточування своїх мовних навичок, не можуть не оцінити цієї переваги навчання через Skype.

Таке вивчення англійської онлайн дозволяє розвивати свої мовні навички в максимально комфортній для вас обстановці. Головне, це високошвидкісний інтернет і повна зосередженість на занятті. Ваше географічне положення більше не має значення.

Використання сучасних технічних можливостей також варто віднести до переваг вивчення англійської з учителем онлайн. Так, педагог може відправити вам у будь-який момент текстовий документ, таблицю, послати аудіофайл, дати посилання на відео або презентацію з теми, що вивчається. Деякі з викладачів також використовують можливість створення особистих словників з можливістю аудіозапису вимови слів. Таким чином, наприкінці заняття учень отримує доступ до списку слів, який йому необхідно запам'ятати до наступного уроку. Не забути, як правильно вимовляти нові слова та фрази, йому допоможуть зроблені разом з педагогом аудіозаписи.

Крім того, займаючись англійською за допомогою Skype, ви завжди можете швидко знайти необхідну інформацію в інтернеті, а англомовна версія Вікіпедії завжди буде у вас під рукою. Цю перевагу однаково високо оцінюють, як учні, так і викладачі.

Недоліки навчання англійської по Skype

Як і будь-який інший метод вивчення іноземних мов, заняття по Skype мають не тільки переваги, а й недоліки, про які, однак, при бажанні можна спокійно забути.

Найбільше претензій з боку прихильників класичних засобів навчання мовам стосується психології відносин учня і вчителя, взаємодіючих через Skype. Йдеться про брак особистого контакту в рамках індивідуальних занять. З цим, безумовно, важко сперечатися, оскільки онлайн-заняття передбачають таки відчуття збереження постійної дистанції. Але впоратися з цим можна. І досвідчені викладачі перетворюють цей мінус на плюс, використовуючи ігровий момент.

Так, вони можуть запропонувати учню пограти в телефонну розмову з другом або в бізнес-переговори з представником іноземної компанії. Варіантів рольових ігор, які роблять процес навчання більш цікавим і захоплюючим, безліч. Крім цього, Skype дозволяє регулювати ступінь контакту: можна в будь-який час відключити або включити відео. Це особливо допомагає сором'язливим людям, які не відразу можуть розкритися перед незнайомою людиною.

До недоліків навчання через Skype відносять також і неможливість контролю з боку викладача дій учня. Так, головною претензією є те, що вчитель не бачить, що пише учень і не може вчасно виправити помилку. Насправді навчання англійській в Skype передбачає більшою мірою живе спілкування, а не написання текстів. Граматичні вправи учень виконує самостійно, на початку наступного заняття викладач розбирає з ним помилки і пояснює новий матеріал. Для наочності виправлень педагог може користуватися функцією Skype «Демонстрація екрану», яка замінює собою реальну дошку в класі.

Звичайно, навчання англійській через Skype багато в чому залежить від справності обладнання та якості інтернет-з'єднання. Без них ефективні заняття неможливі. Досвідчені викладачі рекомендують для зручності навчального процесу користуватися гарнітурою: так сторонні шуми не заважатимуть ні вам, ні викладачеві.

В цілому, головними чинниками для успішного вивчення англійської по Skype залишаються цілеспрямованість, бажання отримувати знання і виконання всіх завдань викладача, без чого не обійтися і при очному вивченні іноземної мови.

Джерело:http://osvita.ua/languages/how-to-learn/37113/