ІНСТРУКЦІЯ № 2 Про заходи щодо запобігання виникнення пожежі в навчально-виробничій майстерні«Затверджую»
Директор _______________________
П. І. Б. директора
Наказ від _____________№ _______
 
 
ІНСТРУКЦІЯ № 2
Про заходи щодо запобігання виникнення пожежі в
навчально-виробничій майстерні
 
1. Робота з пожежної безпеки організується відповідно до типових правил пожежної безпеки встановлених Міністерством освіти і науки України для шкіл, шкіл-інтернатів, дитячих будинків, дошкільних та інших навчально-виховних закладів.

2. Навчально-виробничі майстерні повинні бути повністю забезпечені засобами пожежогасіння, пінними та вуглекислотними вогнегасниками та іншим обладнанням пожежогасіння.

3. Розташування й обладнання засобів пожежогасіння має відповідати зазначеним типовим правилам.

4. Заборонено загромаджувати доступ і підходи до засобів пожежогасіння і пожежного обладнання, а також використовувати їх не за призначенням.

5. Обтиральний матеріал як використаний, так і не використаний, повинен складатися й зберігатися в спеціальних металевих ящиках, закритих кришками.

6. Використаний обтиральний матеріал, стружки, сміття, повинні прибиратися після кожного заняття.

7. У столярній майстерні не повинно бути більше одноденного запасу матеріалів.

8. Зберігання легкозаймистих і вогненебезпечних матеріалів (бензину, газу, спирту, лаку, різних мастильних матеріалів та ін.) має бути в спеціальних приміщеннях, місцях і обладнаннях, узгоджених з пожежною інспекцією. Запас цих матеріалів на робочому місці не повинен перевищувати потребу робочого дня; при цьому залишати зазначені матеріали в майстернях після роботи заборонено.

9. Наповнення відповідного посуду, приладів і т. ін. легкозаймистими та вогненебезпечними матеріалами має проводитись поза майстернею в спеціально відведеному, пристосованому для цієї мети місці, безпечному в пожежному відношенні, із застосуванням спеціальних пристроїв (насосів, сіток).

10. У столярній майстерні і на складі, де зберігаються займисті матеріали і готові вироби, на електричні світильники мають бути надягнені скляні ковпаки.
 
 
Погоджено:
Відповідальний за охорону праці
та безпеку життєдіяльності:
_____________________________
 
 
НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЖУРНАЛ
Початкове навчання та виховання
№ 16-18 (380-382) червень 2014 р.