Що робити в подібних ситуаціях?

Немає таких батьків, які б не хвилювалися почувши як їхня дитина плаче. Це єдиний спосіб, за допомогою якого діти можуть спілкуватися з нами в перші місяці свого життя. У міру того як малята ростуть і вчаться виявляти свої бажання за допомогою жестів і слів вони плачуть усе рідше. Але поки ваше сонечко ще зовсім малесеньке, воно буде плакати дуже часто й робити це по-різному, залежно від того, що хоче вам сказати через якийсь час ви навчитеся майже без помилково розуміти, що дитині потрібно, і зможете їй допомогти але доти, доки ви оволодієте цією наукою, плач маляти завжди буде причиною вашого занепокоєння.

Звичайно, плач не небезпечний для здоров’я дитини але й не корисний.  Ствердження, що за допомогою плачу зміцнюються легені маляти, так само помилково, як і те, що, підходячи на кожний заклик малюка, погано його виховаєте. 

Вплив плачу на психіку й здоров’я дитини може бути тільки негативним:  дитини погіршуєте й вона лякається побачивши, що ви не підійшли до неї негайно.

Візьми  мене на ручки

Останні дослідження показали , що в організмі жінки яка чує ,як плаче її дитина   відбуваються фізичні зміни : кожна мама відчуває кожна мама відчуває пекле бажання взяти свою дитину на руки.

І не має жодних проблем не піддатися цьому імпульсу .Коли ваша дитина плаче до неї потрібно підійти ,і як найшвидше .забудьте старі теорії про те ,що ви неправильно виховуєте свою дитину ,якщо будете на кожен її заклик .По-перше ,не можна не правильно виховати три-чотиримісячного малюка;

по-друге, дитина, яка знає , що в будь-який момент може розраховувати на своїх батьків, росте більш спокійною і плаче менше .Запам'ятайте :чим довше дитина плаче ,тим складніше вам буде її  втішити набагато легшее заспокоїти . З          Звичайно,плач не небезпечний для здоров'я дитини але й не корисний.

Ствердження ,що за допомогою плачу зміцнюються легені маляти ,так само помилково ,як,і те,шо підходячи на на кожний заклик малюка ви погано його виховаєте .Вплив плачу на психіку й здоров'я дитини може бути  тільки негативним:самопочуття дитини погіршується й вона лякається ,побачивши,що ви е підійшли до неї.

         Голод - не тітка

Харчування - основна потреба дитини, і вона негайно заявить про це, як тільки захоче їсти. Спочатку вона  буде гарчати, і якщо побачить, що ви не звертаєте на не уваги, то почне плакати, спочатку тихо, але поступово ( все голосніше й голосніше). Запам’ятайте: голодна дитина майже ніколи не вибухне раптовими риданнями, як, наприклад, у випадку, якщо вона чимось налякана.

Найкращий спосіб позбавити дитину віт необхідності заявляти про своє почуття голоду — це дати їй можливість самій встановити години годівель. Спочатку це може збентежити дитину, але, якщо ви станете давати їжу завжди, коли вона цього просить (і у випадках, якщо маля харчується материнським молоком, і у випадках штучного вигодовування), вона сама звикне до цього режиму.

Якщо ви даєте дитині їжу, а вона від неї відмовляється, вона, можливо, хоче пити. Дітям, які харчуються материнським молоком, вода майже не потрібна, тому що молоко містить необхідну для них рідину, але ніколи не буде зайвим  попити як такій дитині, так і дитині на штучному вигодовуванні.

Іноді діти плачуть через те, що відчувають почуття незручності. Головною причиною незручності звичайно є брудний підгузок. Не піддавайтеся спокусі заощадити трохи грошей, не міняючи дитині підгузки регулярно. Крім того, що маля просто буде незатишно почуватися, це ще й прямій шлях до появи на шкірі подразнення, для рятування від якого буде потрібно більше грошей, ніж для того, щоб поміняти підгузок у  потрібний момент. Чи зручно тобі маля?Іноді діти плачуть через те ,що відчувають почуття незручності . Можливо що дитині не зручно в одязі або в ліжечку . Температура в кімнаті також важлива для гарного самопочуття та настрою маляти.

І нарешті, дитину міг злякати який-небудь шум або їй заважає світло.

Плаче — значить хворіє?Малоймовірно, щоб маленька дитина плакала через якесь хвороба. У цьому випадку маля подає інші «сигнали»: втрачає апетит, міняє колір, піднімається температура. Найімовірніше малюк плаче.

Джерело інформації: Дитячий журнал «Розкажи онуку». Автор невідомий,2009р.