Розвиток технологій і навчанняВисокі технології глибоко проникають у всі сфери життя і побуту. З подібним твердженням важко не погодитися, особливо якщо озирнутися навколо. Буквально на кожному кроці ми бачимо електронні пристрої і, так звані, гаджети, покликані полегшити життя і зробити його максимально комфортним. Як же відбився розвиток електроніки на процесі навчання? З великою часткою впевненості можна заявити, що сучасним студентам і учням шкіл стало набагато простіше займатися, ніж їх попередникам в чому завдяки появі різноманітних бездротових пристроїв.


Логарифмічна лінійка - мабуть, цей винахід можна назвати першим гаджетом для студентів 17-го століття. Саме тоді англійський математик Вільям Отред представив на суд громадськості свою розробку для виконання математичних операцій. Треба відзначити, даний пристрій широко використовувалося аж до 80-х років минулого сторіччя. Прийшовші на зміну логарифмічній лінійці калькулятори швидко набирали популярність. До початку 90-х придбати калькулятор можна було в будь-якому кіоску, але їх «тріумфальний хід» по навчальним класам і студентським аудиторіям зупинився з появою мобільних телефонів з вбудованим калькулятором.

В даний час велика різноманітність пристроїв дозволяє не тільки заощадити час, але і зробити навчальний процес більш зручним і якісним. Електронні книги дозволяють студентам мати при собі «багатотомну бібліотеку в кишені». Цифрові диктофони також вельми корисна «підмога» для студентів. Не завжди на лекціях можна чітко почути викладача і встигнути точно законспектувати почуте. Компактний диктофон здатний у багатьох ситуаціях стати зручною заміною ручці і папері.

Комп'ютери планшетного типу також популярні в середовищі студентів і школярів. Розмірність пристрою можна порівняти з габаритами електронної книги, але при цьому функціональне наповнення куди вище. Крім «бібліотеки в кишені» студент отримує справжнього репетитора, оскільки планшет дозволяє переглядати відеоуроки і будь-які навчальні матеріали. Можливість виходу в Інтернет дозволяє знайти будь-яку інформацію в самі стислі терміни. Сучасні смартфони, мабуть, кращі помічники майбутніх фахівців, так як з успіхом можуть замінити будь гаджет.

Всі вищеописані пристрої, безумовно, допомагають і студентам, і школярам у процесі утворення, але ніщо не здатне замінити прагнення до знань і бажання їх отримувати.

Джерело:http://firstedu.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=918:2013-04-13-03-55-39&catid=9:interr&Itemid=33