Вивчення французької мови за кордономЗнання інших європейських мов значно підвищує шанси на високу посаду в престижній компанії і, відповідно, на швидке кар'єрне зростання.

Отже, замислюватися про майбутнє краще заздалегідь, тому починати вивчення другої іноземної мови потрібно з початкових класів школи. Нещодавно в багатьох школах і гімназіях України було введено обов'язкове вивчення другої іноземної мови. Найчастіше, поряд з англійською, діти вивчають французьку мову.

Parlez-vous fran?ais?

Вивчати французьку мову й практикуватися у відмінюванні неправильних дієслів можна не тільки у вітчизняних школах.

Існує безліч зарубіжних шкіл та мовних центрів, що пропонують захоплюючі, а найголовніше результативні програми вивчення французької мови. Такі центри та школи розташовані у Франції, Швейцарії, Бельгії, Канаді, Німеччині та інших країнах світу.

Як вибрати школу французької мови?

Вибір школи залежить, перш за все, від мети, що ставить перед собою учень або студент.

Якщо ви хочете поглибити знання французької мови, для того щоб вільно спілкуватися і познайомитися з культурою та звичаями французького народу, ви можете обрати курс в одній з мовних шкіл Франції: EF, France langue, Ecole PERL, Education en France, Azur Lingua та ін.

Кожна зі шкіл пропонує курси різноманітної інтенсивності (20, 24 або 30 годин на тиждень) та тривалості (від 2-х тижнів і більше), при цьому можна вступити не тільки на стандартний курс, а так само й на інтенсивний або бізнес-курс.

Якщо ви плануєте надалі продовжити свою освіту та теренах Франції, в багатьох школах можна замовити курс під назвою "академічний рік", протягом якого можна отримати рівень знання французької, достатній для навчання у вузі. Це можуть бути стандартні, інтенсивні або екстра-інтенсивні курси, французька для спеціальних цілей і для викладачів, курси індивідуального або вечірнього навчання. Є так само курс під назвою "мова + 2", що надає можливість вранці вивчати мову в групі, а в другій половині дня протягом 2-х додаткових академічних годин застосовувати отримані навички на уроках техніки перекладу та підготовки до іспитів.

Вчися відпочиваючи

Вивчаючи французьку мову не потрібно забувати і про відпочинок. Безліч шкіл пропонують захоплюючі програми на Лазурному березі для дітей молодшого та старшого шкільного віку, а також для студентів.

Прекрасно організована програма літнього відпочинку та навчання для дітей 13-18 років у школі CIA Atoll. Навчання на Лазурному березі пропонують також школи: AlphaB, AZUR Lingua та інші. У цих центрах можна зареєструватися не тільки на канікулярний курс, але і на програми різної тривалості, аж до академічного року. Тут є з чого вибирати: інтенсивний курс французької, програми підготовки до іспитів DELF (level 1), DELF (level 2), бізнес-французька, комбіновані, індивідуальні, інтенсивні та супер-інтенсивні курси.

Поєднати відпочинок та навчання можна не тільки на Лазурному березі Франції, але і в Швейцарських Альпах. Саме тут знаходяться міжнародні мовні центри Study Centre C&L і Lemania College (Монтре).

Швейцарія - країна чотирьох мов, офіційними тут є французька, німецька, італійська та романська, отже вибравши для навчання саме цю країну, ви подаруєте собі чудову можливість вивчити ще одну або дві іноземні мови. У цьому кожному бажаючому допоможе програма європейських мов в Study Centre C&L. Крім того, все в цій країні - її краса, природа, ідеальний для здоров'я клімат і, звичайно ж, багатонаціональне оточення, прекрасно мотивує студентів і підвищує бажання пізнавати.

У школах та лінгвістичних центрах по всьому світу, де викладається французька мова, не забувають і про відпочинок. До послуг студентів спортивна програма, культурні заходи та захоплюючі екскурсії до історичних центрів, отже перебування далеко від дому навряд чи комусь здасться нудним і тривалим, вам просто ніколи буде нудьгувати.

Не слід забувати, що навчання в зарубіжній школі, не важливо якої складності і тривалості ви оберете курс - це велика робота над собою. Постійні зусилля, спрямовані на самовдосконалення, винагороджуються сертифікатом або дипломом, а найголовніше новим досвідом і знаннями.

Джерело:http://osvita.ua/abroad/language/articles/20695/