Вибір курсів англійської мовиОсвіта та знання іноземних мов цінувались в усі віки. Навіть у період середньовічних воєн товмачі були на вагу золота і знаходились у привілейованому становищі. Мовна освіта престижна, а сучасний світ настільки комунікативний, що без знання іноземної мови, а краще двох, трьох і більше, неможливо вибудувати кар'єру, подорожувати, читати наукову та художню літературу, навіть просто спілкуватися.

Чи потрібні курси іноземних мов малечі

Володіння мовами дає безліч привілеїв, а тому дбайливі й далекоглядні батьки прагнуть ростити маленьких поліглотів уже з пелюшок. Подорожуючи з малюками різними країнами, батьки із задоволенням слухають, як їх спадкоємці розмовляють незнайомою їм мовою, вільно спілкуючись із місцевою дітворою.

Основна причина вивчення іноземної мови, звісно ж, не тільки в цьому. Курси мотивують дітей отримувати та запам'ятовувати багато нової інформації. Вони вчать учитись! На щастя, сьогодні таке навчання доступне й матеріально, й технічно. Вистачить відправити дитину на курси іноземних мов, які обираються за певними принципами. Ці принципи, як правило, для всіх батьків єдині.

Які віки покірні навчання мов

Батьки діляться в питаннях визначення віку для навчання на дві протилежні групи. Одні з них починають малюка вчити з пелюшок, тільки-но він намагається вимовляти слова рідної мови, інші, навпаки, відсувають процес навчання на свідомий шкільний вік, уважаючи, що їх спадкоємець повинен сам зрозуміти, в якому напрямку йому рухатись і що йому ближче.

Повністю правими не можна називати ні тих, ні інших. При цьому, якщо малюка починають навчати мов з раннього віку, а він, на жаль, не піддається навчанню, батьки сміливо можуть говорити, що зробили все можливе. У будь-якому випадку, здібності в дитини можуть проявитись і пізніше.

У протилежній ситуації сказати, упущений шанс навчання в ранньому віці чи ні, неможливо. Крім того, у свідомому віці дитина може вважати, що мова їй у майбутньому не потрібна, і категорично відмовитись від навчання через просту впертість.

Багато психологів стверджують, що з віком здатності до вивчення мов знижуються досить різко: кількість інформації збільшується, а спроможність запам'ятовування падає. Складно сперечатися з цим, а тому багато батьків усе-таки починають навчати малюків у віці 2-4 роки, коли вони вбирають знання в себе, як губка. До шкільного віку вони накопичують такий багаж знань, який допомагає їм легко долати насичену навчальну програму.

Інші психологи стверджують, що вік для навчання іноземних мов не такий уже й важливий. Набагато важливіше переконати дитину, що це їй необхідно. Ще важливіше підібрати такі курси, на яких крихітці буде дуже цікаво, які захоплять її настільки, що вона навіть не буде задаватись питанням, чи потрібне їй таке навчання.

Фонетика - основа навчання мов у дошкільному віці

При виборі курсів для малюків украй важливо з'ясувати, як будується програма навчання іноземних мов. У ранньому віці діти дуже легко освоюють звуки. Саме тому на курсах іноземних мов для малюків програма орієнтована на фонетику й накопичення лексики. Чим молодша дитина, тим простіше їй освоїти найрізноманітніші звуки.

Почувши одного разу навіть незнайоме фонетичне звучання, крихітка запросто його відтворює, та настільки чітко, що дорослі просто дивуються! У ранньому віці процес освоєння рідної мови тільки починається, а тому механізми ще не устоялись і їх можна легко доповнити будь-якою іноземною мовою. Знання, отримані в ранньому віці, відкладаються назавжди. Забути їх практично неможливо, навіть якщо дуже старатись.

Рівні навчання малюків

Дуже важливо, щоб на курсах, які ви обираєте, викладачі добре усвідомлювали, що в ранньому віці не існує таких понять, як експрес-, або прискорене навчання. Воно можливе тільки у старшому віці й під впливом обставин. Малюків слід навчати з відчуттям, з толком, з розстановкою й тільки в ігровій формі. Зазвичай процес ділиться на три рівні:

на першому юні студенти освоюють звуки, учать окремі слова, потім фрази за допомогою спеціально розроблених ігор, змагань, мистецьких, музичних, танцювальних фрагментів і театральних інсценізацій, малювання, ліплення, розфарбовування, при цьому під коментарі мовою вихователя-викладача, а потім і під свої власні, описують дії;
на другому отримані знання закріплюються, розширюється словниковий запас, розвиваються навички мови за допомогою ігор, пісень, віршів і так далі;
на третьому з'являється комунікативна складова, без якої вивчення мови втрачає сенс.

Наявність третього рівня на курсах дуже важлива, в іншому випадку це будуть викинуті гроші. Пісеньки, віршики, ігри, запам'ятовування слів і фраз повинні поступово трансформуватись в їх правильне вживання в реальних ситуаціях. Наявність тільки розважальних занять може створити в малюка невірне враження про цілі навчання, яке дає майбутньому члену суспільства ще один спосіб спілкування, а не гри.

Малюкам повинно бути дуже цікаво на таких заняттях, забавно й весело. Нудьзі та монотонності на таких уроках місця немає. Важливо, щоб дітей при цьому не вчили писати й читати, в іншому випадку в них можуть бути проблеми у школі з вивченням рідної мови. Для того щоби зрозуміти, чи відповідають вибрані курси вищеописаним характеристикам, достатньо прийти з дитиною на пробне заняття і простежити за її реакцією.

Кваліфікація педагогів-лінгвістів

Кваліфікація викладача - основа основ при виборі курсів іноземних мов для дітей. Цей фахівець не може бути просто досвідченим лінгвістом. Він зобов'язаний мати кілька видів освіти, включаючи знання дитячої психології та фізіології. У будь-якому випадку фахівець повинен мати право викладання іноземних мов для дітей саме дошкільного віку. Це рідкісна кваліфікація, а тому її наявність - гарантія правильної організації навчання за найбільш просунутим методиками.

Спілкуючись із педагогом, який в перспективі буде навчати вашу дитину, обов'язково з'ясуйте, якими методиками він володіє, й вивчіть їх. Сьогодні це зробити не складно. Для цього вистачить зазирнути у всесвітню павутину. Це допоможе вам визначити кваліфікацію викладача курсів.

Кількість занять на тиждень повинна бути оптимальною

Дуже важливі при виборі курсів не тільки постановка занять, методика, програми, які застосовують викладачі, а і тривалість навчання, кількість занять. Не варто думати, що, якщо водити малюка на курси 7 днів на тиждень, він освоїть мову швидше. Це не так. Дуже важливо, щоб він не перевтомлювався, адже це теж фактор ризику, через який дитина може просто відмовитись від подальшого навчання.

Стандартно пропонується відвідувати курси двічі на тиждень по півгодини, однак для доброго засвоєння матеріалу повторювати пройдене необхідно щодня. Якщо ви бачите, що ваша дитина ходить на уроки із задоволенням, краще збільшити кількість занять до чотирьох разів на тиждень і обов'язково проводити домашні ігрові уроки для закріплення матеріалу. Міняйте курси, якщо збільшити кількість занять на них неможливо.

Батькам завжди хочеться бачити позитивні результати своїх зусиль відразу. Про те, чи вірно ви вибрали курси, вам розповість інтерес малюка, а також його бажання без сорому розмовляти іншою мовою. Якщо перша ознака проявляється відразу, то із другою доведеться почекати 2-3 місяці. Наберіться терпіння, але не чекайте занадто довго. Відсутні результати - привід шукати нові курси.

Джерело:http://osvita.ua/languages/how-to-learn/37258/