Вдало обраний шрифт і різні текстові ефекти поліпшать зовнішній ви-гляд нашої презентації й зроблять її зручнішою для сприйняття.

Щоб задати для яких-небудь текстових елементів всієї презентації од-наковий шрифт, потрібно вибрати в меню Вид команду “Зразок слайду”. Потім клацнути в області, для якої ми хочемо провести зміни (навколо неї з'явиться рамка) і вибрати в панелі інструментів відповідну кнопку для задання типу, розміру й накреслення шрифту. Можна також вказати для символів тінь (кнопка “Тінь тексту”) або рельєфне накреслення (меню Формат команда Шрифт). Якщо потрібно змінити регістр виділеного тексту, можна скористатися командою Регістр меню Формат.

Застосовуючи Mіcrosoft WordArt, можна створити фігурний текст, на-приклад, розташувати символи вздовж кривої або кола чи помістити всере-дину якої-небудь фігури. Для цього з меню Об'єкт необхідно вибрати коман-ду Вставка, а зі списку “Тип об'єкту” – елемент WordArt. Після цього на слай-ді з'явиться область, у якій буде розміщений фігурний текст, і відкриється вікно для введення самого тексту. Після введення тексту слід клацнути на кнопці “Оновити екран”, і текст з'явиться в області слайду.

Панель інструментів містить у собі списки для вибору форми фігурного тексту, типу й розміру шрифту, а також кнопки, які призначені для задання різних ефектів. 
Фігурний шрифт гармонійно узгоджується з елементами, пропоновани-ми колекцією Автофігур, доступною з панелі Малювання: блок-схемами, фігурними лініями та стрілками, виносками, зірками та стрічками. Всі вони дозволяють яскраво й наочно проілюструвати найскладніші логічні взає-мозв’язки та закономірності.

При взаємному накладанні кількох елементів можна міняти їх відобра-ження: переміщувати на передній чи задній план. Для цього слід вказати їх правою кнопкою маніпулятора, і у відображеному меню обрати  бажаний порядок накладання.